Nieuws

44e Orgelcyclus Hulst 2018

*8 juni 2018: Rolf Wolfensberger (Nederland)

*22 juni 2018: Laurens de Man (Nederland)

*13 juli 2018: David Cassan (Frankrijk)

*27 juli 2018: Paul De Maeyer (België) Charlie Chaplin - Modern Times

 
De namen van de concerterende organisten zijn bekend!
De 44e Orgelcyclus in de Basiliek van Hulst wordt geopend door de Zeeuws-Vlaamse organist Rolf Wolfensberger uit Terneuzen. Wellicht geen bekende naam bij het grote publiek, maar een begenadigd organist die het verdient een groter podium te krijgen.
 
Daarna speelt Laurens de Man (24 jaar). Hij geldt als één van de grootste Nederlandse talenten van dit moment. Als pianist was hij afgelopen maanden meermaals te zien bij Podium Witteman. Daarnaast won hij al diverse prijzen als organist.
 
Het derde concert wordt gegeven door niemand minder dan de Franse orgelvirtuoos David Cassan. Hij wordt internationaal gelauwerd om zijn fabelachtige techniek en virtuositeit en heeft als jonge organist al een zeer omvangrijk en indrukwekkend cv opgebouwd. In 2014 won hij het befaamde Internationaal Improvisatieconcours in Haarlem.
 
Het slotconcert vormt een primeur, want voor het eerst in de geschiedenis van de Hulster Orgelconcerten gaan we gebruik maken van het medium film. De stille filmklassieker 'Modern Times' van Charlie Chaplin wordt dan in de Basiliek gedraaid. De muzikale begeleiding wordt live geimproviseerd op het orgel door de Belgische improvisator Paul De Maeyer. 
 
Op de pagina 'Concertagenda 2018' vindt u meer informatie over de concerten. Hier treft u aparte pagina's voor elk concert, met informatie over de organisten en hun programma's. Noteert u bovenstaande data alvast in de agenda. We hopen u komende zomer weer te mogen verwelkomen!
 
Alle concerten vangen aan 20:00u. De toegangsprijs bedraagt €10,- (inclusief programmaboekje met toelichtingen).
Charlie Chaplin
Stichting Orgelconcerten Hulst